Go Puhkus Go Blogi Go Elamus Go Pood Go Incoming

GO Reisiajakiri ilmub 6 korda aastas. Aastatellimus maksab 18 €.

TELLI GO REISIAJAKIRI!
Go Reisiajakiri 22

Jääpurjetajate raske talv

GO Maailm
28. veebruar 2010

Jääpurjetaja unelmate talv on lumeta ja -5 °C, koos sinise taeva ja päiksega ning 4–5 m/s tuulega. Tänavune talv on paraku kaugel unelmatest, sest järved ja meri on kaetud paksu lumega ning pärast jõule pole eriti olnud võimalust jääl purjetada.

Maailmas on ca 30 erinevat jääpurjetamise klassi. Euroopas enamlevinud on DN, Monotüüp XV ja Ice-Opti lastele. Ice-Blokart, mida näete sellel fotol, on uus klass, mis on saanud alguse Blokart maapurjekast. See on esimene tööstuslikult toodetud maa- ja jääpurjekas, mõeldud laiadele massidele. Seda on lihtne transportida ja kokku monteerida ning kerge juhtida, sääraste purjekate hinnad algavad 30 000 kroonist.

Tihti juhtub, et lõbusõiduks loodud sõiduvahenditele hakatakse ühel hetkel korraldama võistlusi. Nõnda on läinud ka Blokart maa- ja jääpurjekaga. Esimesed MM-võistlused Ice Blokartidele toimuvad tänavu 19.–21.veebruaril Leedus Rekyva järvel (vt racing.blokart.lt).

Orm Valtson

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimati blogis

Reisitrendid kosmoseturismist mängukohvrini

24. september 2024
KOSMOSETURISM Tahtsid juba lapsena kosmonaudiks saada? Sind erutavad märksõnad nagu kosmoseturism ja 0-gravitatsioon? See kõik ei pea unistuseks jääma –…

Finnair valiti 14. korda Põhja-Euroopa parimaks lennufirmaks

27. juuni 2024
"Oleme uhked selle auhinna üle, mis on tunnistuseks Finnairi meeskonna töökusest ja pühendumusest. Me püüame iga päev tagada klientidele kõige…
Kõik postitused