Malta rahvuslikud maitsed
Maltast on kujunenud eestlastele populaarne sihtkoht ja seal elab ka pisike eesti kogukond. Seetõttu on paslik heita pilk mitmekesisesse Malta kööki ning vaadata, mida huvitavat sealt leida võib ja missugused tegurid on sealseid kulinaarseid hõrgutisi mõjutanud.
Vahemeres asuva Malta pindala on 315 km². Eesti suuruselt teise saare Hiiumaa pindala on 1018 km² ja kolmanda, Muhumaa 205 km². Samas peab sellele Muhumaast kolmandiku võrra suuremale saarele ära mahtuma 560 000 inimest. Maltalt on linnulennult Sitsiilia rannikuni 80 km ja Aafrika rannikuni ligi 300 km. Maltal valitseb lähistroopiline vahemereline kliima. See tähendab, et Maltal on kaks aastaaega, kuiv ja palav suvi ning niiske ja jahe talv. Kõige külmem kuu Maltal on jaanuar (+12,2 °C), kõige kuumem august (+26,3 °C). Aastas sajab keskmiselt 553 mm, mis on näiteks Eestiga täiesti võrreldav, kuid sadu jaguneb väga ebaühtlaselt ning see on suur probleem. Kõige rohkem sajab detsembris, juulis ei saja aga praktiliselt üldse. Taimestikule on Malta soodne, talvel esineb öökülmi haruharva, kuid suvel valitseva põua tõttu kipuvad mõned taimed närbuma.
Selles numbris
- Raamatuarvustus: Matti Maasikas "Rahvas, kes hakkas vastu"
- Malta rahvuslikud maitsed
- Moldova teel Euroopasse
- Kivikuningriigi lõputu kutse
- Kuidas saada digiränduriks?
- Tall Ships Race 2024 postkaartidel
- Continental Divide Trail – matkarada ainult hulljulgetele
- Laugavegur – maailma ilusaim matkarada
- New Yorgi jahtklubis
- Kolme lapsega purjelaeval läbi Euroopa
- Kolm päeva Soulis
- Marko Reikopi UNESCO- ja ooperiturism
- Tooteuudised
- Kroonika
- GO Reisiajakiri 109 – Detsember 2024