Old Hapsal Hoteli perenaise ja omaniku Daire Kaupi reisimaailm on sama kirev kui naine ise. Tema reisid on seotud ühe suure hobi, toidufotograafiaga ning ta püüab maailma kööke toiduürituste kaudu ka eestlastele lähemale tuua.
Kohtume Dairega Tallinnas Matka restoranis. Pakun oma külalisele proovida ehedat Pakistani karrit ja chai’d – osakesi tulevasest toiduürituse menüüst, mida Daire oma Old Hapsal Hotelis korraldab. Lasen naisel toitu kiita ning siis räägime temast endast ja intrigeerivast mõistest toiduturismist.
Kui sinu nimi otsingumootorisse lüüa, antakse esimese asjana ette tiitel „toidufotograaf“. Kas oled sellise sildiga rahul?
Õnneks ei ole seda enam palju – toidufotograafina toimetasin ajal, kui end otsisin ehk siis suurettevõtte ja hotelli vahelisel ajal. Tahtsin end loominguliselt väljendada ning kuna olen eluaeg toiduga ja toidumaailmas töötanud ning pildistamine väga meeldib, siis see oligi see teema, millega sain oma tundeid väljendada – teha maitsvast toidust ilusaid fotosid.
- Bellingshausen
- Bellingshauseni õhtusöök
- chai
- dahl
- Daire Kaup
- Jaapan
- Maris Pruuli
- Matka restoran
- Old Hapsal Hotel
- Pakistani karri
- Priit Kuusk
- Rene Satsi
- Tai köök
- Tiit Pruuli
- toidu- ja joogikultuur
- toidufotograaf
- toiduturism
- wagyu liharestoran
- Wend
- Zero Festival
Selles numbris
- Tooteuudised
- Kroonika
- Raamatuarvustus: Liivo Laanetu „Mereväelase käsiraamat“
- Raamatututvustus: Andrés Reséndez „Vaikse ookeani vallutamine“
- Moldova rahvusköök – rikas ja mitmekesine
- Räägime heast matkast ja matkajuhist!
- Keelest ja meelest Ukraina moodi
- Karin Luts. Pildid reisidelt
- Mari Roosvalti reisimaailm maalidel
- Daire Kaup: „Olen eelmises elus elanud Jaapanis.”
- Lähis-Ida hea elu ja lohesurfi pärl
- Džungli äärel ja karaoke keskel: kaks kuud Panay saarel
- Kallis ja kaunis Costa Rica
- Tristan Ridley – kuus aastat rattal ümber maailma
- Aafrika neile, kes Aafrikat pelgavad
- Gorillaretk Ugandasse
- GO Reisiajakiri 112 - Juuni 2025