Detsembri alguses Ecuadoris toimunud seiklusspordi MM-il saavutas Eesti võistkond Tactical Foodpack kõrge kolmanda koha. Nelja ööpäeva jooksul läbiti jalgsi, ratastel ja kummipaatidel (packraft) 560 kilomeetrit. Sellest, millise mulje Ecuador jättis ja mida tasuks mägedes matkates silmas pidada, räägivad meile võistkonnaliikmed Tauno Riibak ja Sander Linnus.
Tauno jõudis Ecuadori juba nädal enne võistlust ning tema baasiks sai Cuenca, mis on 2500 meetri kõrgusel Andide mäestikus asuv maaliliste vaadetega värvikas linnake. Esimese asjana märkas ta aga hoopis suurt vaesust: „Eks ma läksin ju elama ka sinna vaeste linnaosasse. Toidupoode seal väga ei olnud ning saada oli vaid tänavatoitu, mida ma alguses süüa ei julgenud.“
Mõne aja möödudes otsustas Tauno siiski tänavatoitu proovida ning tema lemmikuks osutus grillitud kanaliha riisiga. Lisaks maitses ta ka kohalikul turul koos turumüüjatega pilafi moodi rooga, milles muuhulgas oli näha ka eelmise toidukorra jäänuseid – raisku ei lastud turul midagi. Korralikus restoranis on praed tänavatoidust küll märksa kallimad, kuid see-eest on portsud korralikud ning 20-eurosest praest võib lausa kolm inimest söönuks saada. Ka Sander märkas esimese asjana tugevat klasside vahet ning mitmekülgset toiduvalikut – süüa sai nii tänaval kui ka restoranides, lisaks leidus euroopalikku toitu. Positiivse üllatusena tuli see, et turistide seas populaarsemates kohtades sai osaliselt hakkama ka inglise keeles. Hinnatase oli üldiselt soodsam kui Eestis. Selles numbris