Värske kapsas ja hakkliha, mis neid suudaks lahutada
Köögigeograafia rubriigis võtame seekord jutuks kapsa ja hakkliha vapustava koosluse. Toomas Kümmel toob ajaloo hämarusest välja selle eestlaste seas ülipopulaarse toidu juured.
Tekst: Toomas Kümmel
Foto: Maria Veski-Raudkivi / miainspiration.com
Hakkliha-värskekapsahautis on Eestis kahtlemata populaarne toit, maitsev ning pealegi lihtsalt ja kiiresti valmistatav. Meedia ja kokaraamatud esitavad aina selle populaarse roa retsepte, seostades seda Eesti köögi traditsiooniga. „Armastatud Eesti köögi klassika,“ kirjutab näiteks Nami-Nami netileht. Millal see lihtne toit Eesti köögis populaarsuse võitis, missugused mõjutused on sellel toidul teiste maade ja rahvaste köögist, sellest kõigest teame palju vähem. Niisiis lihtne toit, mille kaks peamist koostisosa on kapsas ja hakkliha.
Selles numbris
- Lin Alluna film „Kahe koloniaalvõimu all“
- Robert Knox. Ühe Inglise meremehe kirev elu
- Liisu elu Jaapanis
- St. Kilda. Saared maailma äärel
- Lihtsurelikuna olümpiamaratonil
- Burnerite jälgedes Nevada kõrbes
- Tuneesias Araabiamaa igatsust leevendamas
- 30 000 kilomeetrit automatka Lõuna-Ameerikas
- Kuidas toidumürgitust vältida?
- Värske kapsas ja hakkliha, mis neid suudaks lahutada
- Türgi: vaatame läände, et näha Kreekat
- Neli meest paadis, seltsiks Atlandi ookean
- Samal ajal kodus ...
- Jahtlaev „Lennuki“ ümberilmareis postkaartides
- Tooteuudised
- Kroonika