Go Puhkus Go Blogi Go Elamus Go Pood Go Incoming

GO Reisiajakiri ilmub 6 korda aastas. Aastatellimus maksab 18 €.

TELLI GO REISIAJAKIRI!
GO Reisiajakiri 108

Värske kapsas ja hakkliha, mis neid suudaks lahutada

Tekst: Toomas Kümmel, foto: Maria Veski-Raudkivi / miainspiration.com
14. oktoober 2024

Köögigeograafia rubriigis võtame seekord jutuks kapsa ja hakkliha vapustava koosluse. Toomas Kümmel toob ajaloo hämarusest välja selle eestlaste seas ülipopulaarse toidu juured.

Tekst: Toomas Kümmel
Foto: Maria Veski-Raudkivi / miainspiration.com

 

Hakkliha-värskekapsahautis on Eestis kahtlemata populaarne toit, maitsev ning pealegi lihtsalt ja kiiresti valmistatav. Meedia ja kokaraamatud esitavad aina selle populaarse roa retsepte, seostades seda Eesti köögi traditsiooniga. „Armastatud Eesti köögi klassika,“ kirjutab näiteks Nami-Nami netileht. Millal see lihtne toit Eesti köögis populaarsuse võitis, missugused mõjutused on sellel toidul teiste maade ja rahvaste köögist, sellest kõigest teame palju vähem. Niisiis lihtne toit, mille kaks peamist koostisosa on kapsas ja hakkliha.

— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.

Viimati blogis

Aasta reisikirjanikuks tunnistati Üllar „Myrakas“ Priks 

30. jaanuar 2025
„Üllar Priks alias Myrakas on supernäide, kuidas elus saab ka väikeste asjade üle rõõmustada ja neid nautida. Tema autosõidud Euroopas…

Go Reisiajakirja Touresti eripakkumine

27. jaanuar 2025
MIS ON GO REISIAJAKIRI? Go Reisiajakiri – ajakiri neile, kes huvituvad kaugetest maadest ja põnevatest seiklustest, kes unistavad reisimisest ja…
Kõik postitused