Seekord viib köögigeograafia meid Toomas Kümmeli juhatusel Normandiasse, ühte väga eripärase ajalooga piirkonda.

Normandia on ajalooline maakond Prantsusmaa põhjaosas La Manche’i väina ääres, Pariisist 130 kilomeetri kaugusel. Normandia on tuntud oma lõputute karjamaade, õunaaedade ja hubaste kalurikülade poolest. Kalapüük, piima- ja lihakarja ning puuviljade kasvatamine on pikka aega olnud kohalike elanike peamised tegevusalad, mis on saanud piirkondliku köögi traditsioonide aluseks. Selle kõige taustaks on muidugi piirkonna eripärane ajalugu.
— Täismahus artikli lugemiseks osta poest viimane Go Reisiajakiri või telli ajakiri omale koju või kontorisse siit. Täismahus saab veebis artikleid lugeda 4 kuud peale ajakirja ilmumist.
- Agneaux de pré sale
- Caen
- Camembert
- Carentan
- Charles III
- Chartres
- Cherbourg
- crème fraîche
- Falaise
- galloromaani keel
- hertsog Guillaume
- joue de bœuf
- köögigeograafia
- La Manche’i väin
- La poule au blanc
- les œufs brayons
- Livarot
- marmite dieppoise
- Normandia
- Normandia Calvados
- Normandia köök
- Normandia pasteet
- Normandia salat
- Normandia suflee
- Normannid
- Omelette de la mère Poulard
- pommeau
- Pommeau de Normandie
- Rollo
- Toomas Kümmel
- tripes à la mode de Caen
- Trou Normand
- Viikingid
- William Vallutaja
- Œufs cocotte
Selles numbris
- Lõplik kõrguspunkt – 6039 meetrit
- Taimaa müüdid ja reaalsus Rene Satsi iroonilises soustis
- Normandia – karjamaad, õunaiad ja kalurikülad
- Valgus teeb fotost foto
- Mis on bushcraft?
- Alpimaa eklektiline portree
- Liivalõksud kaitsevad eriskummalist kivitaskut
- Kultuuripealinn Lviv elab sõja kiuste edasi
- Timo Palo: „Merejää on mu teine kodu.“
- Rattaga 100 000 km ümber maailma
- Karud ja Karpaadid
- Hawaii Ironman – tahtejõutest paradiisisaarel
- Safari Zimbabwe rahvusparkides
- Vastuvoolu linnapeatus
- Tooteuudised
- Kroonika
- GO Reisiajakiri 115 - Detsember 2025
Viimati blogis
Tai ja Laose reis: No, kas mõnnatad?
3. detsember 2025
Go Traveli tüdrukud tegid septembris lühireisi Pariisi
26. november 2025




